В рибних ресторанах Греції рибу смажать так: "правило третини", з яким страва завжди буде ідеальною

Читати російською
Автор

Трюк в тому, скільки саме олії наливати

Для багатьох смажена риба — страва, складніша, ніж, наприклад, апетитні котлети. До речі, ми розповідали, як їх смачно приготувати. Рибу легко пересушити і вона розвалюється на сковороді.

Однак є кілька секретів, які допоможуть вам робити ідеальною кожну страву зі смаженою рибою. Про них для foodandwine.com розповів грецький шеф-кухар Аргіро Барбарігу.

Секрети апетитної рибки

В рибних ресторанах кухарі вміють обходитись з рибою так, що вона стає розкішною. І смажена риба — не виняток. Перш за все, це стосується вибору самого продукту. Логічно, що найкраще смакуватиме найсвіжіша риба, однак іноді і це ще не все. Для смаження на сковороді без товстого кляру найкраще обирати невеликі рибини. За словами Аргіро, ідеально просмажуються рибини, які мають менше 1 фунта (450 грамів) ваги. Саме з такою рибкою кухарі можуть отримати ідеально хрустку скоринку при повному приготуванні.

comfy / Так рибка щоразу буде смачною /comfy

Важливе "правило третини"

Дуже важливим є те, скільки олії ви наливаєте на сковороду. Це правило стосується саме її шару — коли наливаєте олію, розраховуйте так, щоб, коли ви покладете рибину, олія покривала не більше третини її товщини. Саме це — ідеальна пропорція, за якої риба гарно приготується, але не вбере надто багато жиру.

І ще один нюанс — коли опускаєте рибу на розігріту сковороду, кладіть спершу тим боком, яким ви хочете, щоб вона лежала на тарілці. І не перевертайте її більше одного разу — так вона точно не розвалиться.

З цими порадами ваша рибка щоразу буде найсмачнішою. Також ми ділились секретом особливо апетитної скоринки на запеченій картоплі.