Відбілити пожовтілі пластикові рами можна за 15 хвилин: рецепт недорогого засобу для чищення

Читать на русском
Автор
574
Білі віконні рами з ПВХ мають властивість змінювати колір
Білі віконні рами з ПВХ мають властивість змінювати колір. Фото freepik.com

Приготуйте пасту для чищення з двох інгредієнтів і рами знову будуть білі

З часом пластикові віконні рами можуть втратити свій початковий колір та пожовтіти під впливом сонячного світла, пилу та забруднень. Цей процес можна запобігти. Вирішальне значення має регулярне миття віконних рам. Видалення бруду та пилу дозволить їм довше зберігати білизну. При чому для цього не доведеться купувати побутову хімію. Існують прості та доступні домашні засоби, які допоможуть повернути рамам білизну.

Як відбілити пожовтілі пластикові рами

Для початку потрібно ретельно очистити поверхню від пилу та бруду. Для цього підійде звичайна мильна вода або будь-який м’який засіб для чищення без абразивних частинок. Важливо уникати агресивних хімікатів, які можуть зашкодити пластику.

Ефективно відбілити пластикові рами допоможе суміш двох недорогих інгредієнтів — харчової соди та перекису водню. Візьміть 2-3 столові ложки харчової соди та додайте невелику кількість перекису водню до утворення пасти. Перекис має освітлювальні властивості, а сода м’яко очищає поверхню.

За допомогою губки або м’якої ганчірки нанесіть пасту на пожовклі ділянки віконної рами. Втирайте засіб круговими рухами, приділяючи особливу увагу місцям із сильними забрудненнями чи плямами.

Залишіть пасту на рамах на 10-15 хвилин, щоб компоненти встигли подіяти.

Пам’ятайте, що не слід залишати суміш на рамі надто довго.

Потім ретельно змийте засіб теплою водою та витріть поверхню насухо.

Для надання блиску та захисту від подальшого пожовтіння можна обробити рами слабким розчином оцту та води.

Раніше "Телеграф" розповідав, як підготувати вікна до зими. Насамперед необхідно перевірити їх на герметичність. За потреби вікна можна утеплити бюджетним матеріалом.