Холоди пройдуть непомітно: прості лайфхаки, як утеплити взуття в домашніх умовах

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 жовтня 2024, 21:16

Ці нехитрі способи допоможуть тримати ноги у теплі

Цієї осені українці вже встигли відчути серйозне похолодання, а незабаром взагалі прогнозують заморозки. Щоб ноги не мерзли у взутті, є способи, як утеплитися. "Телеграф" вже розповідав, як утеплити вікна на зиму, а сьогодні ділиться, як зробити так, щоб ноги не мерзли восени та взимку.

Виявилося, що є кілька простих способів утеплення, які можна зробити в домашніх умовах, пише РБК. Вам знадобляться лише підручні матеріали та трохи часу

Як утеплити взуття на зиму

Хорошим варіантом утеплення взуття є заміна устілок. Вийміть із взуття старі устілки та покладіть нові — вовняні чи хутряні. Також можна зробити устілки своїми руками, використовуючи алюмінієві підкладки — їх можна вирізати за розміром взуття з тепловідбиваючої фольги, яку зазвичай прикріплюють за батареї в будинку. При цьому потрібно зробити кілька проколів по всьому периметру устілки, щоб ноги не пріли.

Додатковий носок або колготки також зроблять взуття теплішим. Це ще один додатковий шар всередині взуття, який буде створювати додатковий прошарок повітря, тому ноги не мерзтимуть.

Суха гірчиця також може стати в нагоді, якщо хочете утеплити взуття. Насипте трохи сухої гірчиці в шкарпетки та надягніть їх поверх ніг у шкарпетках. Так вам точно буде тепліше.

За цим принципом можна використовувати перцевий пластир. Спочатку наклейте пластир на ногу, а потім надягніть тонкий бавовняний носок. Потім зверху можна надіти ще одну вже теплішу шкарпетку, так ноги точно не замерзнуть.

Раніше "Телеграф" розповідав про три екологічні способи утилізувати опале листя. Тільки не спалюйте листя.