Кожна деталь має значення: як вибрати в магазині найсолодші апельсини
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Як розпізнати справді якісний фрукт
Апельсини незмінно асоціюються із зимовими святами. Їх яскравий аромат і насичений смак створюють настрій, а багатий на вітамін С склад допомагає зміцнити імунітет в холодну пору року.
Але як не розчаруватися у покупці та вибрати найсоковитіші та солодкі плоди? Розповідаємо, на що варто звернути увагу, щоб ваші апельсини радували смаком та якістю.
Лайфхакі для вибору ідеальних апельсинів
Апельсини, упаковані в сітки, часто виглядають привабливо, але це позбавляє вас можливості вибрати справді якісні плоди. Краще віддайте перевагу розсипним фруктам, щоб оцінити кожен апельсин за зовнішнім виглядом, вагою та запахом.
При виборі фрукта зверніть увагу на невелике заглиблення на одній зі сторін апельсина. Його наявність свідчить, що фрукт солодкий, соковитий і, швидше за все, без кісточок.
Також варто оцінити вагу плода. Що важче апельсин, то більше в ньому соку. Легкі фрукти зазвичай сухі та менш солодкі. У стиглих та солодких апельсинів аромат освіжаючий та виражений. Якщо плід не пахне, можливо, він недозрілий і буде кислим.
Зверніть увагу на шкірку. Тонка і гладка шкірка — ознака стиглості та соковитості апельсина. Уникайте плодів з товстою, горбистою шкірою, оскільки вони можуть бути менш солодкими. Зелені плями на шкірці свідчать про недостатню зрілість фрукта. Зрілі плоди зазвичай мають яскраво-жовтогарячий колір. Але будьте уважні: надто блискуча шкірка може бути результатом обробки воском.
Раніше "Телеграф" розповідав, як вибрати стиглий гранат. Також ми розповідали, на що звернути увагу при купівлі хурми.