Від пилу та смогу не залишиться сліду: перевірений спосіб відбілити тюль

Читати російською
Автор

Як швидко повернути білизну тюля

Восени повітря часто буває сильно забруднене. Частки пилу, кіптяви та диму, що осідають на вікнах і шторах, змушують задуматися про часте прання тюля, який втрачає свою білизну і свіжість. Особливо це стосується мешканців великих міст та промислових зон.

Звичайний порошок не завжди може справлятися із сильними забрудненнями. У такому разі на допомогу приходять неочевидні, але перевірені народні засоби.

Як і чим вибілити тюль

Щоб повернути тюлю колишню білизну та свіжий вигляд, існує простий та перевірений спосіб відбілювання у домашніх умовах. Вам знадобиться лише кілька інгредієнтів, які є практично у всіх:

  • Пральний порошок – звичайний або для делікатних тканин;
  • Харчова сода — 2-3 столові ложки;
  • Перекис водню (3%) – приблизно 1 склянка.

Для початку тюль можна замочити у теплій воді з додаванням порошку та соди. Сода допоможе усунути сірий відтінок, який з’являється через пил та забруднення.

Якщо цей спосіб не спрацював, використовуйте перекис водню.

Додайте 1 склянку 3%-го перекису водню в 4-5 літрів холодної води. Замочіть тюль у розчині приблизно на 30 хвилин, радить Castorama.

Після замочування добре прополощіть і виперіть тюль в машинці на делікатному режимі.

Чистий і свіжий тюль здатний помітно змінити інтер’єр, надавши приміщенню більше світла та затишку. Восени, коли повітря стає забрудненим, варто приділяти цьому питанню більше уваги, регулярно прати тюль і повертати йому білизну. Простий лайфхак із содою та перекисом допоможе впоратися із забрудненнями, не пошкодивши делікатну тканину, а ви зможете дихати у своїй оселі свіжим та чистим повітрям.

Раніше "Телеграф" розповідав, як восени замінити пральний порошок. Виявляється, освіжити білизну можна за допомогою каштанів.