Загрожує смертельними хворобами: дієтолог розповіла, що буде, якщо їсти білий хліб щодня

Читать на русском
Автор
Білий хліб може бути небезпечним для здоров’я Новина оновлена 27 листопада 2021, 11:35
Білий хліб може бути небезпечним для здоров’я. Фото youtube.com

Білий хліб має більш корисні аналоги.

Щоденне вживання білого хліба може спровокувати такі серйозні захворювання, як інсулінорезистентність, діабет та ожиріння.

Про це заявила лікар-дієтолог Олена Соломатіна, передає m24.ru.

Дієтолог зазначає, що вплив білого хліба на організм людини можна прирівняти до дії цукру.

"Навіть якщо в хлібі просто біле борошно, вода і дріжджі, він стає, по суті, цукром – це не хліб. Коли ми його з’їли, у нас підвищився рівень глюкози, інсулін, якийсь час відчуваємо приплив енергії, потім різко з’являється втома, дратівливість", — пояснює дієтолог.

Подібні стрибки інсуліну в крові загрожують розвитком інсулінорезистентності, діабету та різкими стрибками ваги, з якими згодом може бути дуже складно впоратися. Соломатіна зауважила, що білий хліб — це не повноцінний продукт харчування, а скоріше десерт, тому й вживати його можна дуже рідко.

Корисною заміною, на думку дієтолога, може стати цільнозерновий хліб, який містить багато корисної для організму клітковини. Також вона радить звернути увагу на житній хліб, проте тут потрібно ретельно стежити за тим, щоб у його складі на першому місці було саме житнє борошно, а не пшеничне борошно вищого ґатунку, як це часто буває.

Раніше "Телеграф" розповідав про користь і шкоду хурми.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.