Помер відомий радянський режисер

Читать на русском
Автор
981
Володимир Наумович Наумов
Володимир Наумович Наумов

Режисер до останнього працював над створенням фільмів.

У понеділок, 29 листопада, стало відомо про смерть відомого радянського та російського режисера, творця фільму "Тегеран-43" — Володимира Наумовича Наумова. Чоловікові було 93 роки.

Про це повідомив ТАСС, посилаючись на представника Спілки кінематографістів Росії. Також смерть відомого режисера підтвердив і син Володимира Наумовича — художник Андрій Наумов.

Причина смерті сценариста — невідома, але, судячи з його віку, можна припустити, що це старість.

Владимир Наумов
Володимир Наумов народився 1927 року в Ленінграді

Володимир Наумов — радянський та російський кінорежисер, сценарист, актор, продюсер та педагог. З його руки світло побачили такі фільми, як "Павло Корчагін", "Світ, що входить", "Тегеран-43", а знята ним картина "Біг" стала першою екранізацією книги Булгакова в Росії. Останні свої роки режисер присвятив роботі над екранізацією "Казок про царя Салтана" Пушкіна.

Владимир Наумов с женой и детьми
Володимир Наумов та його дружина Наталія Білохвостикова з дітьми Наталією та Кирилом.
Владимир Наумов и Наталья Белохвостикова
Володимир Наумов та його дружина Наталія Білохвостикова

Володимир Наумович – з 1983 року Народний артист СРСР.

За свою кар’єру Володимир Наумов встиг побувати керівником кіностудії "Мосфільм", який також був президентом Національної академії кінематографічних мистецтв та наук.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 18 листопада помер відомий мультиплікатор, творець кота Леопольда — Константин Романенко.