Бойовий танцюрист Распутін та нікчемний російський цар: що показали у фільмі "King’s Man: Початок" (огляд)

Читать на русском
Автор
661
За шпигунськими пригодами Райфа Файнса спостерігати доволі цікаво Новина оновлена 13 січня 2022, 00:39
За шпигунськими пригодами Райфа Файнса спостерігати доволі цікаво. Фото thewaltdisneystudios

Распутін, який танцює бойовий балет, у цьому фільмі змусить вас сміятися та плакати одночасно.

У четвер, 13 січня, в український прокат виходить пригодницька екшн-комедія "King’s Man: Початок". Фільм стане приквелом до двох попередніх частин і розповість, як виникла ідея створення секретного агентства з шпигунами-джентльменами, що вміло б’ються. "Телеграф" вже подивився новинку та готовий поділитися своїми враженнями з читачами

"King’s Man: Початок": сюжет

кінгсман
Врятувати Британію у війні належить колишньому військовому та його сину

Сюжет фільму закручується навколо колишнього військового та його сина, які самотужки намагаються врятувати Британію від неминучої поразки у кровопролитній війні. Для цього їм доводиться протистояти найпідступнішим умам світу, які об’єдналися та спланували зловісну змову.

Карикатурні персонажі та специфічний гумор

кінгсман
Військова драма у фільмі різко змінюється трешевою комедією

Спочатку треба сказати, що з попередніми двома частинами третій фільм франшизи має мало спільного. Це стрічка, що аж ніяк не полюбилася, про агентів секретної служби в модних піджачках і зі парасольками, що стріляють. Навіть жанр, якого відноситься "King’s Man: Початок" однозначно визначити дуже складно. Більшість фільму займає військова драма, яка в деяких частинах досить різко перетікає в комедію з дуже вже карикатурними персонажами.

кінгсман
Распутін у виконанні Ріса Еванса вийшов найбільш запам’ятовується персонажем у фільмі

З історичними фактами режисер Метью Вон, який зняв такі картини як "Піпець" та "Люди Ікс. Перший клас", поводиться дуже вільно. З реальними подіями та особистостями сюжет нового "Кінгсмана" не має нічого спільного, але саме на цьому й будується гумор у картині. Наприклад, за смертоносним бойовим балетом Распутіна спостерігати без сміху просто не можна. При чому сміх цей межує то з бажанням закрити обличчя руками, то звести їх до неба та вигукнути "За що?!", настільки карикатурними у картині показані образи та дії деяких персонажів. Водночас Распутін є, мабуть, найяскравішим героєм у всьому фільмі і саме він найбільше запам’ятовується. Хоча деякі еротичні сценки за участю Распутіна викликають неоднозначну реакцію.

кінгсман
Распутін легко маніпулює російським царем

Останнього російського імператора Миколи II у фільмі зобразили досить нікчемним: таким, що терпить стусани від свого кузена і сліпо довіряє своєму "придворному магу" Распутіну. Перед ним цар буквально повзає навколішки.

Про головного антагоніста у фільмі сказати, власне, нічого: настільки невиразним він вийшов.

Натомість головний герой у виконанні Райфа Файнса привертає до себе увагу, особливо у другій частині фільму, де вже з’являється хоч якийсь екшн. За шпигунськими пригодами Файнса спостерігати справді цікаво.

Замість підсумку

"King’s Man: Початок" вийшов незбалансованою, місцями затягнутою картиною, якою складно буде здобути любов як фанатів військових трилерів, так і фанатів самої шпигунської франшизи "Кінгсман". Водночас картина припаде до вподоби любителям "трешового" гумору, які бажають посміятися над "дивними росіянами" та шанувальникам Райфа Файнса.

Раніше "Телерграф" публікував рецензію на гучний фільм Marvel "Вічні".