Бред Пітт подав до суду на Анджеліну Джолі: що сталося і до чого тут російський олігарх

Читать на русском
Автор
Кадр із фільму "Містер та Місіс Сміт" (2005)
Кадр із фільму "Містер та Місіс Сміт" (2005). Фото кадр из фильма

Актор звинуватив колишню дружину у продажу частки спільного господарства російському бізнесменові Юрію Шефлеру

У своїй скарзі, поданій у четвер, 17 лютого, в Лос-Анджелесі, голлівудський актор Бред Пітт звинувачує Анджеліну Джолі в тому, що вона таємно продала свою половину контрольного пакета акцій екс-подружжя в їхній знаменитій французькій виноробні Château Miraval компанії, контрольованій російським олігархом Юрієм Шефлером.

Зірка "Друзів Оушена" заявив, що Шефлер і його філії прагнутимуть контролювати бізнес, якому присвятив себе актор. Про це повідомляє Rolling Stone.

Пітт стверджує, що передбачуваний продаж у жовтні 2021 року не лише порушив їхню угоду про те, що "вони ніколи не продадуть свої частки в Miraval без згоди іншої сторони", а й позбавила його гарантованого права переважної покупки, яким, як він стверджує, він би скористався. Новий позов вимагає відшкодування збитків, так і припинення продажу компанії Шефлера.

Піт та Джолі придбали Château Miraval, що базується в Коррані, Франція, у 2008 році. Зіркова пара почала виробляти власне рожеве вино у 2012 році та досягла великого успіху, а в серпні 2014 року одружилася у каплиці маєтку Кот-де-Прованс. Але потім Джолі подала на розлучення у 2016 році після двох років шлюбу та 12 років спільного життя. А минулого літа вона затверджувала у судових документах, що провела попередні кілька років, намагаючись домовитися про робочу угоду чи сценарій "повного викупу" зі своїм колишнім, але безуспішно.

Château Miraval у французькому регіоні Прованс
Château Miraval у французькому регіоні Прованс

Чим відомий Юрій Шефлер

Юрій Шефлер – російський мільярдер, власник SPI Group, великого виробника алкогольних напоїв. У рейтингу найбагатших бізнесменів Росії, опублікованому у квітні 2021 року журналом Forbes, Юрій Шефлер посідає 58-е місце зі статком 2,6 млрд доларів. За минулий рік його статки зросли на 1 млрд доларів.

Юрій Шефлер

Нагадаємо, що минулої осені у ЗМІ обговорювали потенційний роман Анджеліни Джолі та музиканта The Weeknd. Разом знаменитості відвідують світські заходи та неодноразово були помічені на побаченні.