Катастрофа літака Ан-26 під Запоріжжям: є загиблий та поранені (оновлено)

Читать на русском
Автор
4753
Ан-26
Ан-26

За попередньою інформацією, причиною катастрофи літака АН-26 у Запорізькій області не була атака противника

На Запоріжжі впав літак Ан-26. Відомо, що до ЗСУ він не має відношення. Цей літак був цивільним та виконував технічний рейс.

Про це повідомив член Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславсій в ефірі телемарафону, пише РБК-Україна.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

"Це цивільний літак, який жодного відношення до ЗСУ не має. Це черговий злочин РФ, яка збиває мирні літаки. Авіакомпанія, яка здійснювала технічний виліт відношення до Збройних Сил України, не має", — повідомив Веніславський.

Водночас видання "Сегодня" з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляє, що за попередньою інформацією, причиною катастрофи літака АН-26 у Запорізькій області стала не атака противника.

"Чи була це технічна несправність — уточнюється. Як і кількість постраждалих", — повідомили джерела.

Трохи пізніше подробиці падіння літака повідомили у Запорізькій військовій обласній адміністрації. Там заявляють, що літак міг зачепити електроопору.

"Сьогодні о 09:00 в районі Михайлівки Запорізького району впав літак АН-26, який, за попередньою інформацією, належав Україні. Повітряне судно виконувало технічний рейс. Наразі відомо про одного загиблого і двох поранених. Кількість екіпажу та причини падіння з'ясовуються. За попередньою і поки що не підтвердженої інформації, літак зачепив електроопору, внаслідок чого спалахнув двигун. На місці події працює ДСНС та відповідні органи", — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" показував на ексклюзивних фото, як виглядає український літак-гігант "Мрія" після того, як його обстріляли окупанти.