Щоб повербанк прослужив довго: 9 правил підзарядки, яких треба дотримуватись

Читать на русском
Автор
1546
Ці прості правила допоможуть вам значно продовжити термін використання повербанка
Ці прості правила допоможуть вам значно продовжити термін використання повербанка. Фото pexels.com

Переважно ці застереження стосуються підзарядки пристрою, але є й інші нюанси

Повербанк (Power Bank) на сьогодні — рятівний пристрій, який дає змогу навіть під час відключень світла підзаряджати телефон та інші гаджети, щоб завжди залишатися на зв’язку. В умовах частих знеструмлень цей гаджет стає одним із найбільш потрібних, тому часто використовується і, як наслідок, може швидко вийти з ладу.

Щоб цього не сталося, слід запам’ятати основні правила заряджання повербанка і завжди їх дотримуватись. Таких правил усього 9. Що і як робити, а чого робити не варто, розповідає glavred.

Як правильно заряджати повербанк, щоб він довго служив:

1. Після купівлі зарядити по максимуму

Щойно ви придбали повербанк, перший раз його обов’язково треба зарядити на повну.

2. Потрібно кілька разів повністю зарядити і розрядити

Це потрібно для того, щоб "розігнати" повербанк після купівлі.

3. Не заряджати наполовину

Часто коли ми кудись поспішаємо, а повербанк хочемо взяти з собою, то ставимо його заряджатися лише на короткий час. Проте якщо постійно заряджати пристрій лише наполовину, це йому нашкодить.

4. Не можна повністю розряджати

Правило "зарядити-розрядити на повну" діє лише одразу після купівлі і такий цикл потрібно повторити кілька разів. Проте під час подальшого користування краще уникати повної розрядки гаджета, бо це йому лише нашкодить і в результаті — зменшить термін використання приладу.

5. Розряджати батарею до 0% раз на кілька місяців

Хоча це й трохи суперечить попередньому пункту, іноді так робити все ж таки потрібно. Це дозволить відкалібрувати повербанк.

6. Не зберігайте довго повністю заряджений чи розряджений повербанк

Ним потрібно постійно користуватися — хоча б раз у декілька днів. Якщо пристрій довго лежатиме без діла, то прослужить набагато менше, ніж міг би.

7. Обирайте правильний адаптер

Краще користуватися лише оригінальними адаптерами, або ж підбирати ті, які точно відповідають характеристикам вашого повербанка. Наприклад, якщо пристрій потрібно заряджати силою струму 2 А, тоді й адаптер повинен бути відповідний.

8. Не залишайте заряджатися надовго

Коли повербанк повністю зарядиться, його потрібно відключати від мережі. Якщо він після закінчення заряджання ще довгий час буде увімкненим в розетку, йому це нашкодить.

9. Під час зарядки не підключайте телефон до повербанка

Коли ваш повербанк увімкнений у розетку, не варто одразу підключати до нього телефон.

Раніше "Телеграф" розповідав, які корисні подарунки можна обрати для близьких на цей Новий рік. У списку з 10 топових ідей є, зокрема, і павербанки. Це дійсно прекрасний вибір, якщо в когось із ваших рідних досі немає такого гаджета. А ще ми розповідали, що не можна дарувати на рік Кролика — такі презенти можуть засмутити господаря року й не принесуть новому власнику жодної користі.