Результат на мільйон за сущі копійки: навіщо досвідчені господині заливають оцет в унітаз

Читать на русском
Автор
1244
Унітазу легко можна повернути чистоту і гарний вигляд
Унітазу легко можна повернути чистоту і гарний вигляд. Фото takprosto.cc

Ефект можна підсилити, якщо додати до суміші ще один простий інгредієнт

Звичний оцет 9% можна використовувати не тільки в кулінарії, але в побуті. Він має дуже багато корисних властивостей, за допомогою яких можна усувати різні види забруднень у домі та на речах й навіть позбутися плісняви.

Однак особливо корисною оцтова кислота буде при митті ванної кімнати і туалету. Щоб з легкістю очистити унітаз, достатньо всього двох склянок цього диво-продукту, повідомляє glavred. А підсилити ефект можна за допомогою правильної пропорції соди.

Що робить оцет, залитий в унітаз

Звичайний столовий оцет, потрапляючи в унітаз:

  • розчиняє вапняний наліт;
  • очищає деталі з металу від іржі;
  • знищує зайві запахи;
  • розчиняє сечовий камінь;
  • вбиває бактерії шигели, що призводять до дизентерії;
  • вбиває кишкові палички.

Як очистити унітаз за допомогою оцту й соди

З унітаза потрібно видалити воду. Для цього перекривають кран, зливають усю воду з бачка і намагаються вибрати якомога більше води зі стояка унітазу.

Дві склянки столового оцту 9% підігрівають в емальованій каструлі до 40°C. Підігріту кислоту треба залити в унітаз як мінімум на 2 години, а краще — на ніч. Не забудьте опустити кришку.

Щоб підсилити ефект, можна додати соду. Для цього один стакан підігрітого до 40°C оцту (200 мл) треба змішати з содою (1 ст.л.). Отриману суміш на кілька годин заливають або в чашу унітаза, або у зливний бачок, в залежності відо того, що вам потрібно відмити. Для закріплення ефекту цю процедуру час від часу можна повторювати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести жовті плями з сидіння унітаза. Існує щонайменше три бюджетні способи відбілити сидіння туалету без зайвих клопотів.