Дуже смачні котлети за секретним рецептом бабусі: як приготувати смакоту із дитинства

Читать на русском
Автор
269406
Нереально смачні котлети за старим рецептом Новина оновлена 17 лютого 2023, 07:51
Нереально смачні котлети за старим рецептом. Фото sensatsiya.com

З цією стравою не зможе конкурувати жоден інший рецепт котлет

Приготувати котлети може кожен. Однак не кожному вдасться зробити їх надзвичайно смачними, пухкими та ароматними — такими суперздібностями володіють далеко не всі господині. Але є хороша новина: цьому легко можна навчитися, знаючи, на що звернути увагу і постійно практикуючись.

Як зробити котлетки ідеальними — такими, щоб їх хотіла їсти навіть перебірлива малеча — знали наші бабусі. Тільки згадайте ці смачні м’ясні пляцки з дитинства — ароматні, м’які та ніжні, їх хотілося з’їсти всі! Як приготувати такі ж смачні котлети, знає видання "Дніпровська панорама", яке й ділиться секретним рецептом наших бабусь.

Інгредієнти:

  • Фарш (свинина + яловичина) — 1-1,5 кг
  • Картоплини середнього розміру (сирі) — 3-4 шт.
  • Цибуля — 3-4 шт.
  • Білий хліб — 1 шт. (200 г)
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль, перець — до смаку
  • Гірчиця — 1 ст.л.
  • Олія — 1 ст.л.
  • Молоко

Приготування:

  1. Картоплю і цибулю пропускаємо через м’ясорубку або ж подрібнюємо у блендері — як вам буде зручніше.
  2. Хліб треба розламати на шматочки і замочити у молоці — так, щоб всі шматочки були повністю покриті рідиною. Даємо хлібу набухнути, увібравши в себе максимум молока.
  3. Далі, не віджимаючи молоко, додаємо хліб у фарш. Вливаємо сюди ж залишки молока.
  4. Вводимо у масу яйце, перекручену картоплю з цибулею, сіль і перець — собі до смаку. Тоді додаємо гірчицю (краще обирати середньої гостроти, але якщо ви любите дуже гостру, то можете класти у страву її).
  5. Після цього гарненько вимішуємо фарш, додавши олію. Лишаємо підготовлену масу на 10-15 хв (можна навіть на довше).
  6. Розігріваємо на пательні невелику кількість олії. Мокрими руками формуємо котлетки та викладаємо їх на сковороду, а після цього зменшуємо вогонь і смажимо котлети на невеликому вогні до появи рум’яної скоринки.
  7. Тоді перевертаємо котлетки і накриваємо сковороду кришкою.

Раніше ми розповідали, що не можна додавати у майбутні котлети. Ці кілька інгредієнтів безповоротно зіпсують смак страви і виправити це буде фактично неможливо.