Одна проста дія – і лід в морозилці не намерзне ніколи

Читать на русском
Автор
Щоб ніколи більше такого не бачити
Щоб ніколи більше такого не бачити. Фото Meta.ua

Маленький лайфхак із гліцерином

Часто, відкриваючи морозильну камеру, ми помічаємо, як там наросла кучугура зі снігу і льоду. Особливо це характерно для холодильників без системи no frost. Ще одна поширена проблема — неприємний запах з основного відділення, але для цього є просте рішення.

Але є один спосіб, як здихатися від необхідності постійно розморожувати холодильник. Про нього розповідає Pixelinform.

Для початку, слід все ж розморозити холодильник. Щоб прискорити процес танення, у вимкнену морозилку слід покласти пляшки із гарячою водою. А вже потім, коли морозильна камера вимита і суха, її потрібно обробити гліцерином. Цю речовину можна купити в аптеці, вона зовсім недорога. Зате так лід буде наростати набагато повільніше.

Для цього необхідно нанести гліцерин на суху поверхню. Це дозволить утворюватися льоду набагато повільніше.

Також пам’ятайте — чим щільніше ви складаєте продукти, тим менше снігу намерзатиме. Їжа повинна бути якісно упакована. Не зайвим буде і перевірити герметичність ущільнювача. Для цього беруть аркуш паперу і затискають його між дверцятами. Якщо він виймається без зусиль, це свідчить про те, що гумка слабка та потребує заміни.

Так морозильна камера буде безперебійно працювати. До речі, є безпечний спосіб терміново розморозити м'ясо.