Як зберігати банани, щоб не чорніли 15 днів: лайфхак
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1262
![Є простий спосіб](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/37/53ee4aca-ae419ab16ad3d99a9bacac7de95c1377.jpg?v=7459_1)
Є простий спосіб
Стиглі банани, принесені з магазину, дуже швидко чорніють. Та є один секрет зберігання фруктів, який продовжить їхнє життя ще на 15 днів. До слова, раніше ми вже розповідали, як правильно зберігати хліб.
Що ми робимо не так з бананами?
Зазвичай банани вдома всі кладуть на якусь полицю, або на стіл — у вазу з фруктами. Впродовж кількох днів банани активно дозрівають, а потім починають псуватися. Шкірка стає темно-коричневою і неапетитною. Ще один варіант — покласти їх у холодильник, але це працює лише декілька днів, потім банани все одно стають м'якими та чорними.
Та є один спосіб, що справді уповільнить процес їх дозрівання. Ним поділились на ютуб-каналі Kitchen Tips Online.
Річ у тім, що, дозріваючи, стебла бананів виділяють етилен. Потім він поширюється на решту плоду, і таким чином допомагає йому дозріти. Є популярний спосіб, при якому плодоніжку банана щільно пакують у харчову плівку. І тут все правильно, але є один важливий момент — загортати слід не в’язку бананів разом, а кожен банан окремо. Так залишається менше місць, з яких просочується етилен.
До речі, є декілька лайфхаків, які допоможуть краще зберегти стратегічно важливі продукти впродовж тривалого терміну.