Кілька хвилин — і найкрасивіші великодні яйця готові

Читать на русском
Автор
38555
Ну дуже ошатні яйця
Ну дуже ошатні яйця. Фото Megamarket

Простий великодній лайфхак

Раніше ми вже писали, як зробити патріотичні крашанки. Тепер розповідаємо про хитрий спосіб фарбування великодніх яєць в горошок. Вони будуть красивими і незвичними. Спосіб, який слід для цього використати, близький до того, яким наші бабусі розписували писанки. Тільки набагато простіше.

Такі яйця мають ошатний та оригінальний вигляд. А зробити їх займе всього пару хвилин. Про цей спосіб розповіли на порталі Ukr.Media.

Як зробити яйця в горошок

Відваріть яйця з 2 ст. л. солі. Дайте їм повністю вистигнути. Запаліть свічку. Ватною паличкою наносьте розплавлений віск на шкарлупу. Таким чином намалюйте крапочки.

Коли віск схопився, занурте яйця в харчовий барвник з водою і оцтом (за інструкцією барвника). В місцях, де залишився віск, шкарлупа не забарвиться.

Пофарбовані таким чином, яйця будуть ошатними й оригінальними. Та й часу піде небагато. Зніміть з них залишки воску і протріть ганчірочкою, змазаною олією — так вони будуть сяяти.

До речі, так можна розмалювати яйця, які потім пофарбуються натуральними барвниками. Головне — обирати способи, що не потребують кип’ятіння.