Чим очистити дно каструлі, що пригоріло: простий і недорогий засіб з підручних інгредієнтів

Читать на русском
Автор
844
Як очистити дно каструлі, що пригоріла — лайфхак Новина оновлена 25 квітня 2023, 10:41
Як очистити дно каструлі, що пригоріла — лайфхак. Фото santeplusmag.com

Ваш посуд буде виглядати як новий

Нерідко відволікаєшся і забуваєш вимкнути або зменшити вогонь, а потім виявляєш, що борешся з жиром, що пригорів на дні сковорідок і каструль. Погодьтеся не найпростіше заняття. Хоча існує безліч хімічних засобів для очищення кухонного начиння, ми пропонуємо вам ознайомитися з більш натуральним варіантом.

Як зазначає портал santeplus, всього за допомогою одного простого інгредієнта ви можете відмити пригоріле дно вашого посуду. Більш того, засіб недорогий і, швидше за все, вже є у вас вдома.

Як очистити дно каструлі, що пригоріла.

Відмінним засобом, який дуже ефективно проти пригорілих залишків, які прилипають до дна кухонного приладдя, є лимонна кислота. Це дуже хороший засіб для чищення, головне знати, як ним користуватися.

Спочатку налийте чисту воду в місткість, що пригоріла, а потім закип’ятіть її. Додайте у воду столову ложку великої солі та одну столову ложку лимонної кислоти. Перемішайте інгредієнти, щоб вони розчинилися. Як тільки ви побачите перші ознаки кипіння, зачекайте 5 хвилин, а потім зніміть каструлю з вогню.

Залишіть киплячу воду на годину, щоб засіб подіяв, а потім спорожніть каструлю і ретельно промийте її під холодною водою за допомогою мийного засобу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити духовку від жиру та плям лише за 5 хвилин. Все, що потрібно для прибирання, можна легко знайти вдома. А також ми писали, за допомогою якого простого засобу можна відмити мікрохвильову піч та прибрати неприємний запах.