Як цегла допоможе не підгоріти пирогу: лайфхаки, які врятують вашу випічку
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Ні вугіллю замість випічки!](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/5/85/54651aa7-beb1fedd35128472e2a346e0dd191855.jpg?v=3317_1)
Ваша випічка буде завжди рум’яною та ароматною
У кожної господині хоча б раз була ситуація, коли замість смачного пирога з духовки дістаєш куточок. Прикро — стільки часу витрачено, а на етапі випікання зазнала фіаско!
Разом з Ваджнознати розповімо, що робити, якщо підгоряє випічка. Виявляється, вихід дуже простий.
Що поставити у духовку, якщо підгоряє випічка
Найпоширеніший варіант — це миска з водою. Її необхідно поставити під лист. Найкраще вибирати таку форму, яка підходить для запікання. Під час цього процесу вода бере на себе надлишок жару, тому низ пирога не підгорятиме. Єдиний момент — треба стежити, щоб вода не википіла і доливати її при необхідності.
Сіль також стане в нагоді, якщо підгоряє випічка в духовці. Просто необхідно посипати товстим шаром солі старе деко і поставити на нижній рівень у духовці. Сіль робить нагрівання рівномірним, тому низ пирога залишиться рум’яним, але не почорніє. Її перевага в тому, що сіль не доведеться міняти – достатньо насипати раз і її можна використовувати роками.
Також вам може стати в нагоді фольга. Поставте лист з випічкою на рівень вище, зверху накрийте фольгою пиріг. Так ви захистите і низ, і верх випічки.
Ще один спосіб уникнути підгоряння — використовувати відразу дві форми для запікання. Деку, в якій знаходиться пиріг, поставте на порожній лист. Нижній візьме він жар, захистить низ пирога від підгоряння.
Якщо у вас є непотрібна чавунна сковорода, поставте її в духовці. Матеріал візьме на себе надлишок жару, і в результаті у вас вийде ідеальна випічка. Цей спосіб можна комбінувати з іншими — наприклад, насипати в посуд сіль або налити воду.
І нарешті найдієвіший спосіб — цегла. Низ пирога не підгорятиме, якщо на дні духовки у вас буде дві вогнетривкі цегли.
"Телеграф" раніше розповідав, що робити, щоб позбавитися жиру в духовці. Півгодини часу та підручні засоби – і ваша духовка сяє.