Що робити, щоб огірки не гірчили: лайфхаки, які зроблять ваші овочі смачнішими
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1366
Лайфхаки врятують ваші гіркі огірки
Огірок – один із улюблених овочів. З нього можна приготувати різні салати або ж законсервувати і смакувати взимку.
Але досить часто смак огірків псує кукурбітацин – це органічна речовина, що має легкі токсичні властивості. Як його позбутися, розповімо разом з Рoradum.
Як позбутися гіркоти в огірках
З цим явищем можна легко впоратися. Існує кілька способів позбавлення гіркоти – натирання зрізу, обробка сіллю та замочування в холодній воді.
Натирання зрізу огірка вважається найшвидшим способом. Для цього потрібно видалити невелику частину з одного кінця плода, додати обидві частини зрізами одна до одної та почати їх інтенсивно рухати. Від тертя почне виділятися біла піниста субстанція, а разом із нею і кукурбітацин.
Прибрати неприємний гіркий присмак допоможе кухонна сіль. Неочищені плоди слід розрізати на шматочки і натерти сіллю. Через півгодини продукт можна вимити та їсти.
Ще один спосіб позбавитися гіркоти в огірках — замочування в холодній воді. Помістіть овочі в холодну воду на 11-12 годин. Після цього дістаньте їх та очистьте від шкірки.
А ось тепер можна приготувати улюблений салат з огірків. Така вітамінна страва точно сподобається всім.