Хитрість досвідчених кулінарів: як правильно солити макарони
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 958
Припуститись помилки дуже просто
Будь-яка страва — від салату до смачних котлет — потребує солі. Інакше просто буде несмачно.
Додавання солі здається настільки простим і природнім, що не кожна господиня підозрює про те, що тут якось можна помилитись. А для того, щоб макарони смачно зварились, сіль потрібно вводити правильно, розповідає Pixelinform.
Річ, яку багато хто робить неправильно
Найчастіше солять воду, як тільки вона опинилась в каструлі. Або додають сіль, коли макарони майже готові. І так, і так, чинити не зовсім коректно.
Коли солити макарони
Найправильніше чинити так: відправляємо каструлю з водою на плиту. І лише коли з’являться характерні для кипіння бульбашки, вводимо сіль та трішки олії.
Останній компонент допоможе борошняним виробам зберегти форму. А коли ці два продукти розчиняться, можна вкидати й макарони. Варіть їх згідно з інструкцією — зазичай виробник попереджає про час приготування.
З таким підходом макарони завжди будуть смачними. Також ми розповідали, як за секунду відрізнити якісні макарони від неякісних.