Асфальт і плитка у дворі будуть чистими: які підручні засоби виведуть бур’яни

Читать на русском
Автор
6205
Час привести двір у порядок
Час привести двір у порядок. Фото pexels.com

Тротуарна плитка часто страждає від небажаної рослинності

Буйні бур’яни псують "картинку" не тільки в саду, а й у дворі. Асфальт та тротуарна плитка покриваються мохом та іншими небажаними рослинами, але, на щастя, цю проблему легко усунути.

Щоб прибрати бур’яни з доріжок у дворі, скористайтеся дієвими лайфхаками з підручними засобами. Про це повідомляє видання Express.

Варіант перший – окріп. Суть трюку дуже проста: потрібно обдати непотрібні бур’яни на плитці та гравії окропом. Це абсолютно екологічний метод і ще й дешевий.

Варіант другий – окріп із сіллю. Цей спосіб боротьби з бур’янами на доріжках у дворі підійде там, де ви не плануєте щось вирощувати, оскільки сіль порушить якість ґрунту. Отже, вилийте на тротуарну плитку розчин солі з водою (у співвідношенні 1:1 або 1:2 відповідно). Сіль вбиває рослини, а гаряча вода допоможе бур’янам швидше ввібрати сіль, що прискорить процес.

Окріп ошпарює бур’яни настільки, що вони вмирають і не можуть рости знову. У поєднанні із сіллю це знищує непотрібну рослинність, зневоднюючи її.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися мох, мошок та інших комах, які "атакують" житло влітку. На допомогу прийдуть саморобні пастки.