Як не викинути гроші на вітер: лайфхаки, що допоможуть купити найсолодшу полуницю на ринку

Читать на русском
Автор
1681
Обираємо полуницю правильно
Обираємо полуницю правильно. Фото ТСН

Розповідаємо, як відрізнити солодку полуницю від водянистої

Солодка, соковита та виразно червона полуниця — улюблені ласощі на початку літа. Її можна їсти самостійно, вмочаючи ягоди у цукор, або готувати з неї десерти, такі як смачний полуничний пиріг.

Навесні магазини та ринки багаті на полуницю. Але як вибрати смачну і не викинути гроші на вітер? SHUBA ділиться кількома хитрощами, які допоможуть найсолодшими ягодами цього сезону.

Лайфхак № 1

Як і у випадку з іншими фруктами та овочами, майже завжди найкращим вибором є дрібніші плоди. Велика сортова полуниця правильної форми буде не такою соковитою та солодкою. Більша полуниця зазвичай має штучний присмак, тому найкращий варіант — вибирати серед дрібнішої.

Лайфхак № 2

Про ягоди багато говорить їх запах. Виражений, яскравий запах полуниці говорить про те, що вона свіжа і виросла в природному середовищі. Полуниця без запаху або зі слабко вираженим ароматом зазвичай добирається до прилавків здалеку, а збирають її ще недозрілою.

Лайфхак № 3

Чим гірше виглядає ягода, тим більше шансів, що вона справді місцева. Домашня полуниця з городу часто буває неправильної форми. Ягоди можуть бути не найприємнішими для ока, однак вони підкорять вас своїм смаком і змусить забути про зовнішній вигляд.

Тепер ви знаєте, як правильно обирати полуницю. Також ми розповідали про найкращі способи її очищення.