Робіть так — і їжте смачну черешню: корисні поради щодо вибору якісної ягоди

Читать на русском
Автор
Черешня – одна з популярних ягід влітку
Черешня – одна з популярних ягід влітку. Фото ukrinform.ru

Вибрати хорошу черешню не складе великої праці

У літній сезон черешня є популярною ягодою, на яку з нетерпінням чекають як дорослі, так і діти. Жовта та червона, обидві вони мають свої особливості, і вибір залежить від особистих уподобань.

Однак потрібно знати кілька правил, щоб вибрати якісну та смачну ягоду. Саме про них разом із "Мета" і розповімо

Як вибрати максимально смачну черешню

При виборі ягоди звертайте увагу на колір та зовнішній вигляд. Незалежно від виду, черешня повинна мати яскравий та насичений колір. Червоні ягоди мають бути без плям, без зелених чи блідих ділянок. Жовті ягоди повинні мати золотистий відтінок, без плям або затемнень.

Черешня повинна бути пружною і м’якою за своєю консистенцією, але не надто м’якою або маслянистою. Спробуйте між пальцями скрутити ягоду – вона має залишатися стійкою, без неприємного запаху чи ознак ушкодження.

Безумовно, розмір черешні може змінюватись. Проте намагайтеся вибирати ягоди, рівні за формою. Уникайте надто маленьких або надто великих ягід, оскільки вони можуть мати проблеми зі смаком чи структурою.

Багато магазинів не дозволяють спробувати черешню перед покупкою. Однак ви можете запитати продавця про сорт черешні та її смакові характеристики. Якщо є можливість, спробуйте черешню перед покупкою.

Шкірка черешні має бути гладкою і без пошкоджень. Уникайте ягід із тріщинами, сірими плямами або будь-якими іншими ознаками пошкодження.

З вибраної черешні можна приготувати незвичайне варення на зиму. Їжте та насолоджуйтесь!