Тісто підніметься за лічені хвилини: лайфхак досвідчених кулінарів

Читать на русском
Автор
8399
Що зробити, щоб тісто швидко підійшло
Що зробити, щоб тісто швидко підійшло. Фото nv.ua

Знадобиться звичайна макаронина

Ми розповідали, як тонко розкочувати тісто, щоб воно не прилипало до скалки і не рвалось. Тепер ділимось способом, з яким тісто буде значно швидше підходити. Завдяки цьому лайфхаку від кулінарів тісто підніметься за лічені хвилини.

У більшості випадків випічка — це тривала затія. Саме лише тісто піднімається від півгодини. А деякі рецепти передбачають 2 або й 3 години вистоювання. Але цей процес можна прискорити, інформує Ukr.Media.

Є один спосіб, яким користуються кондитери зі стажем. Він до сміховинного простий. Достатньо встромити у тісто шматок макаронини. Але спіралька, бантик або спагетті для цієї мети не підійдуть. Потрібно, щоб усередині була порожнина, дірочка, як у класичних макаронах пенне. Цей отвір в макаронному виробі — принципово важливий.

Секрет швидкого підняття тіста полягає в тому, що повітря буде проходити через дірочку. Так тісто швидше ним збагатиться. Не обмежуйтесь однією макарониною — вставте від трьох до десяти в різних місцях поверхні тіста. Так воно підніметься за лічені хвилини.

Тепер ви знаєте, як пришвидшити процес підіймання тіста. Цей спосіб знадобиться вам, якщо захочете приготувати пухкі дріжджові рогалики.