Як гірчиця допоможе помити посуд: лайфхаки на випадок відсутності гарячої води

Читать на русском
Автор
Помити посуд легко навіть без гарячої води
Помити посуд легко навіть без гарячої води. Фото pexels.com

Вони допоможуть, якщо вам раптово відключили гарячу воду

Мити посуд — не найприємніше заняття, особливо коли відключають гарячу воду. У весняно-літній період більшість людей хоч раз стикалися з цією проблемою. із відсутністю гарячої води.

Однак навіть у таких спартанських умовах можна промити посуд, якщо знати кілька способів. Про них разом із "РБК-Україна" і розповімо.

Як помити посуд у холодній воді

Просто помийте посуд господарським милом 65% або 72%. Воно відмиває жир і залишки їжі не гірше за інші мийні засоби. Господарське мило можна одразу придбати у рідкому вигляді.

Гірчиця відмінно відмиває посуд від жиру та інших забруднень. До того ж вона не потребує ретельного полоскання і не сушить руки.

Просто нанесіть гірчичний порошок на губку або розчиніть у воді до утворення пасти. Гірчиця не дряпає тефлонове покриття, знежирює та знезаражує поверхню.

Щоб відмити бруд, натріть губкою поверхні з порошком і залиште на кілька хвилин. Після цього змийте водою. Щоб видалити сильні забруднення, можна змішати гірчицю із яблучним або столовим оцтом.

Якщо немає гарячої води у крані, потрібно просто її нагріти. Закип’ятіть чайник води, налийте у великий посуд і розбавте холодною водою до потрібної температури. У цій воді промийте весь посуд, а потім добре прополощіть під струменем холодної води.

Можна закрити злив у раковині та налити в неї гарячу воду. Далі на мочалку потрібно налити мийний засіб і по одній тарілці діставати з раковини, намилювати та ставити поруч. Після цього злити воду і весь посуд змити холодною водою.

А ось чайник можна помити водою з-під картоплі. Спробуйте — одним рухом руки він стане начебто з магазину.