Відповідь вас здивує: розповіли, на чому найсмачніше смажити картоплю

Читать на русском
Автор
67402
Одна проста деталь зробить страву надзвичайно смачною
Одна проста деталь зробить страву надзвичайно смачною. Фото nv.ua

Дідівський метод приготування картоплі

Від смаку гарніру багато в чому залежить задоволення від прийому їжі. Ми розповідали, як 50 копійок допоможуть зварити смачні макарони. Тепер ділимось простим способом приготування смаженої картоплі.

Річ у тім, що така страва, як смажена картопля чуйно реагує на продукт, який використовується для приготування. На Pixelinform розповіли про деякі варіанти, що здатні перетворити звичайний гарнір на справжній шедевр.

Ідеальна картопля: на чому смажити

Досвідчені кулінари вважають, що найбільш ароматна та вишукана картопля — та, яку смажили на салі. Тваринний жир, доданий в рослинну страву, творить чудеса з її смаком.

Для початку треба взяти сало. Вибирайте хороший, товстенький, незалежаний шматок. Картопля вбирає від супутніх продуктів всі аромати, тож і неприємних запахів набуде, якщо вони там є. Це значно погіршить смак смаженої картоплі.

Сало нарізаємо на шматочки і розтоплюємо. Викладаємо їх на холодну сковороду, щоб вона нагрівалась разом із салом — так воно буде швидше танути. Коли зі шматочків залишаться маленькі шкварочки — дістаємо їх шумівкою, але не викидаємо.

На топленому салі смажимо картоплю. В самому кінці додаємо шкварки разом з іншими додатками — сіллю, зеленню тощо.

Окрім смаку, є ще одна перевага — така картопля нізащо не пригорить. Також ми розповідали, чому не варто класти у банки з консервацією аспірин.