Досить стукати кавуном: найправильніший спосіб визначити його стиглість

Читать на русском
Автор
183073
Стиглість кавуна визначається не до смаку Новина оновлена 22 серпня 2023, 06:29
Стиглість кавуна визначається не до смаку. Фото Depositphotos

Спробуйте — і ви здивуєтеся результату!

Вибір зрілого та смачного кавуна – це справжнє мистецтво, яке потребує деяких навичок та знань. Зазвичай ми стукаємо кавуном для визначення його стиглості.

Однак є точніший, але менш відомий спосіб визначити його смак. Разом із Ukr.Media розповімо про нього.

Як визначити стиглість та смак кавуна

Зрілі кавуни випромінюють легкий солодкуватий аромат, особливо біля основи, де вони були прикріплені до стебла. Якщо ви відчуваєте цей аромат – це знак, що кавун стиглий. Якщо ж ви не відчуваєте жодного аромату чи відчуваєте кислий, гнилий, неприємний запах – це може бути ознакою того, що кавун перестиг чи зіпсувався.

Звичайно, стукіт по кавуну може бути корисним способом визначення стиглості, але це потребує досвіду та знання. З іншого боку, різні люди можуть інтерпретувати звук по-різному. Якщо ж ви понюхаєте кавун – це буде точнішою ознакою його зрілості.

Запах кавуна може дати вам уявлення про його смак. Якщо ви відчуваєте яскравий, солодкий запах – це зазвичай означає, що він також солодкий на смак. Спробуйте використати свій ніс замість рук при виборі наступного кавуна – можливо, це дасть найкращий результат.

А ви знали, що кавун можна не тільки їсти, а й приготувати з нього неперевершене пиво ? Усього три інгредієнти – і смачний напій готовий!