Правда відома: чому ніхто ніколи не бачив хека з головою

Читать на русском
Автор
21799
Мало хто бачив цю рибу цілою
Мало хто бачив цю рибу цілою. Фото My food

Як виглядає ця рибина насправді

Для багатьох людей риба хек — це важлива частина харчового раціону. Ми розповідали, як смачно його приготувати. Проте мало хто знає, чому цю рибу завжди продають без голови.

Тушка без голови — це настільки звичний товар на прилавках, що мало хто бачив цю рибу цілою. І цьому є логічне пояснення, пише "Главред".

Чому хек продають без голови?

Цьому є кілька причин. По-перше, так рибу простіше транспортувати і зберігати. В такому вигляді хек займає менше місця, а також легше упаковується.

Другою причиною є те, який вигляд ця риба має цілою — якби ви хоч раз побачили в магазині хека з його страхітливою головою, це, можливо, перебило б у вас охоту його купувати.

Хек з головою
Так він виглядає насправді

Третя причина цього явища пов'язана з його гострими і жахливими зубами. В пащі хека є аж два ряди зубів. Через це під час обробки риби з головою високим є ризик поранитись об його зуби. Тому голову видаляють майже відразу і на прилавки потрапляють тільки тушки.

У іншому ж хек — справжнє джерело високоякісних білків, вітамінів та мінералів. З нього виходять відмінні страви. Обов’язково спробуйте приготувати з хеком пиріг "Баба-шарпанина".