Щоб огірки були хрусткими: що додавали в банки при засолюванні наші бабусі

Читать на русском
Автор
13594
Хрустіть огірками із задоволенням цілий рік!
Хрустіть огірками із задоволенням цілий рік!. Фото shkola-zhyttia.com.ua

Завдяки цим хитрощам на хрускіт збігатимуться всі!

Немає нічого кращого взимку, ніж баночка хрустких консервованих огірків. Вони ідеальні до картоплі, м’ясних страв, рагу, їх можна додавати в салати та супи. Жоден магазинний варіант не буде кращим, ніж зроблено власноруч.

Хрусткі мариновані та солоні огірочки – гордість кожного кулінара. Ви коли-небудь замислювалися про те, чому в одних кулінарів мариновані огірки виходять пружними та хрусткими, а в інших це просто солоні огірки? Справа в одній хитрощі, і разом із Ukr.Media про неї розповімо.

Що додати при маринуванні огірків, щоб вони вийшли хрусткими

У виборі спецій для закрутки огірків господині зазвичай дотримуються класичного набору: парасольки кропу, зубчики часнику, листя смородини та вишні. Але найдосвідченіші кулінари додають один рідкісний інгредієнт. Саме він робить щільнішими огірки і зводить до мінімуму ризик бродіння.

Ця секретна добавка – дубовий лист. Два-три листочки на банку — і ви не впізнаєте ваш улюблений рецепт! Навіть за кілька місяців огірки залишаться хрусткими.

Як правильно додавати дубовий лист

Збирати його потрібно з дерева, що росте якнайдалі від доріг і підприємств. У рецепти краще використовувати молоді листочки з кінців пагонів. Перед засолюванням або маринуванням добре промийте та обдайте кропом.

Додайте дубовий лист у рецепт солоних огірків від "Телеграфа" та отримуйте задоволення! Смачного!