Ви більше не ставитимете це питання бариста: чим відрізняється кава лате та капучино

Читать на русском
Автор
9037
Тепер ви знатимете, чим відрізняються ці два напої
Тепер ви знатимете, чим відрізняються ці два напої. Фото shuba.life

Виявляється, все просто

Багато хто з нас дуже любить ароматну і бадьору каву. Серед різноманіття гарячих кавових напоїв саме у лате та капучино найбільше шанувальників. Люблять їх за м’якість смаку та аромат.

Деякі з нас не замислюються про різницю, яка існує між найпопулярнішими кавовими напоями. У чому різниця між кавою лате та капучино, розповідає "УНІАН".

У чому різниця між капучино та латою

І той і інший напій роблять на основі 60 мл еспресо, а далі починаються відмінності. Головна відмінність приховується у співвідношенні кави до молока: капучино повинне містити 120 мл молока, у складі лате його більше — 180 мл.

Друга різниця між напоями у піні. За стандартом, лате подається з повітряною та пишною, а в капучино вона тонша і навіть може бути з гарним малюнком.

Що міцніше — лате чи капучино

Якщо вранці вам потрібно саме підбадьоритися, а не посмакувати кавою, краще вибрати капучино. Він містить більше кофеїну через менший обсяг порції. До того ж капучино легко перетворити на допіо — приготувавши його з подвійною порцією еспресо. З латте цей прийом не пройде, оскільки порушиться смаковий баланс.

Спробуйте каву з цикорієм за рецептом "Телеграфа". Так ви зробите ваш ранок ще бадьорішим.