Урожай буде кращим, ніж у сусіда: добрива для саду та городу можна зробити з харчових відходів

Читать на русском
Автор
3365
Саме час починати готувати запаси натуральних добрив
Саме час починати готувати запаси натуральних добрив. Фото freepik.com

Це відмінний спосіб заощадити на купівлі хімічних підживлень

Напевно немає такого дачника-городника, який не мріє про багатий урожай, а особливо якщо він буде в рази кращим, ніж у його сусіда. Однак, щоб досягти такого результату, потрібно постійно і регулярно підгодовувати ґрунт, щоб рослини могли добре харчуватися.

Як зазначає портал parnikukraine в Інстаграм, необов’язково скуповувати найдорожчі добрива у спеціалізованих магазинах, адже найкращі підживлення у вас "під носом". Відмінні добрива можна приготувати із звичайних харчових відходів.

Як зробити добрива з харчових відходів

  • Банан — це фрукт, багатий калієм та фосфором. Шкірку можна кинути в компост або засушити та подрібнити. Настій із цього інгредієнта відлякує попелицю. На літр води беруть 2-3 шкірки та витримують три дні. Виходить концентрована суміш, яку потрібно буде розбавити ще 5 літрами води перед використанням.
  • Яєчна шкаралупа насичує ґрунт кальцієм. Шкаралупу перед використанням висушують, перетворюють на борошно і прожарюють у духовці 30 хв. для знезараження. Застосовують як настою чи підсипають під корінь.
  • Чай, а точніше чайна заварка містить ряд цінних частин: хром, марганець, цинк. Чайне листя після заварювання висушують, подрібнюють, а потім вносять у ґрунт, у тому числі у вигляді мульчі.
  • Кориця це стимулятор, що запускає цвітіння рослин. Ідеально використати для кімнатних квітів. Антисептик. Раз на 30 днів посипайте поверхню землі в горщику, пів чайної ложечки буде достатньо. Полив проводиться у звичайному режимі. Також можна використовувати розчин: 1 ст. кориці на літр води. Настоювати день і влити у кожен горщик по 1 ст.л. не частіше ніж раз на місяць.

Раніше "Телеграф" розповідав, які культури можна висадити на ділянці на початку осені. Через кілька тижнів ви зберете врожай зелені та овочів.