Дивіться зі споду: кришки цього кольору можуть зіпсувати вам консервацію

Читать на русском
Автор
12683
Виявляється, не всі кришки підходять для всіх закруток
Виявляється, не всі кришки підходять для всіх закруток. Фото Нова доба

Розповідаємо про різні види покриття кришок

Ми розповідали, які банки з консервацією не треба перевертати після закручування. Тепер ділимось ще однією важливою порадою, яка допоможе зберегти ваші заготівлі цілими і смачними.

Якщо ви зтикались з тим, що після приготування консервації кришки моментально починають іржавіти, ця стаття — для вас. Разом з FoodOboz розповідаємо, як визначити, чи матеріал, з якого зроблені кришки, підходить для компонентів у закрутках.

Річ у тім, що є різниця між кришками з лакованим та нелакованим покриттям. І не всіма кришками можна закатувати консервацію з оцтом.

Нелаковані кришки

Такі кришки жерстяні. Матеріал всередині не має захисного шару. При взаємодії із сіллю та оцтом він окислюється. Тому не обирайте ці кришки, якщо у вашому рецепті є ці компоненти.

Кришки з лакованим покриттям

Із зовнішнього боку такі кришки покриті лаком, а з внутрішнього – емаллю. Покриття екологічно чисте та безпечне. Воно запобігає контакту консервації з металом кришки.

Саме такі кришки вважаються універсальними і підходять для усіх видів консервацій. Також ми розповідали, де зберігати заготівлю, щоб вона простояла до весни без втрати смакових якостей.