Секрети, якими не поділяться продавці: як зберігати рибу в морозилці, холодильнику чи без них

Читать на русском
Автор
Ці корисні поради допоможуть зберегти продукт
Ці корисні поради допоможуть зберегти продукт. Фото pinterest.com

Риба буде свіжою довгий час

Купуючи рибу для улюбленої страви, ми часто складаємо в холодильник чи морозилку, щоб приготувати пізніше. Однак через відключення світла гостро постає питання зберігання продуктів.

Разом з "УНІАН" розповімо, як правильно зберігати рибу в холодильнику, морозилці та без них. Так ваш продукт не пропаде і залишиться свіжим.

Як правильно зберігати свіжу рибу

Перш ніж відправити рибку в холодильник або морозилку, потрібно випатрати всі нутрощі — саме вони починають псуватися в першу чергу. Далі необхідно промити тушку під проточною водою та протерти паперовим рушником. Після цього потрібно скласти в паперові пакети.

Як довго можна зберігати свіжу рибу у холодильнику

Ідеальний варіант, яким користуються в магазинах, — це зберігання риби на льоду. Ви можете використовувати крихту або крижані кубики. Достатньо лише знайти глибоку місткість, висипати в неї лід, зверху укласти рибу та засипати льодом.

Якщо вам не підходить такий варіант, краще використовувати верхню полицю холодильника — саме там найхолодніше. Оберніть рибу в папір або обгортковий папір і залиште на верхній полиці. Зберігати продукт у такий спосіб можна 1-2 дні, а у випадку з льодом термін збільшується до трьох днів.

Як зберігати рибу в морозилці

Рибу слід попередньо очистити від начинок, промити водою, обсушити рушником, а при необхідності нарізати шматками. Далі продукт потрібно покласти на деко і прибрати в морозилку на 3-5 годин. Коли риба замерзне, потрібно зняти тушки з дека і перекласти в пакет. Так риба може зберігатись від 3 до 12 місяців – залежно від її сорту.

Як довго зберегти рибу без холодильника

Якщо продукт з якихось причин неможливо зберігати у холодильнику чи морозилці, його можна засолити, засушити чи замаринувати. Однак у будь-якому випадку рибу потрібно випатрати та видалити зябра.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно вибрати рибу. Ви принесете додому лише свіжу рибку.