Відправте цеглу в духовку — і ви позбавитеся популярної проблеми

Читать на русском
Автор
Ваша випічка виходитиме завжди
Ваша випічка виходитиме завжди. Фото Freepik

Ви вирішите проблему легко та просто

Ароматна домашня випічка радує всіх. Однак навіть досвідчений кулінар стикається з тим, що випічка не пропікається чи підгоряє.

Однак якщо ви слідували рецепту і правильно виставили температуру, що може бути причиною? Разом з "УНІАН" розповімо, чому пироги підгоряють у духовці та як цьому допомогти.

Чому випічка залишається сирою всередині, але підгоряє знизу

Існує безліч технічних причин, через які духовка може і неправильно працювати — у цих випадках необхідно викликати майстра. Однак найчастіша причина цього — нерівномірний розподіл жару в газовій духовці. Тому випічка знизу може підгоряти, а зверху та всередині буде сирою. Є кілька способів виправити ситуацію.

Виправити ситуацію вам допоможе … сіль. Просто поставте лист з великою сіллю. Це допоможе рівномірно пропекти страву — остигаючи, сіль віддаватиме тепло.

Можна насипати сіль прямо на дно форми, в якій готується випічка. Вона ніяк не вплине на смак страви, може з часом пожовтіти.

Ситуацію також виправить червона цегла. Він вбирає зайвий жар і забезпечує рівномірний розподіл тепла по духовці.

Позбутися проблеми допоможуть також спеціальні пекарські камені. Вони полегшать процес приготування.

Раніше ми розповідали, як врятувати сирий усередині пиріг. Ці хитрощі полегшать вам життя.