Майже всі так роблять і помиляються: як правильно використовувати друшляк для промивання макаронів

Читать на русском
Автор
1099
Ми поняття не мали, що використовуємо друшляк неправильно
Ми поняття не мали, що використовуємо друшляк неправильно. Фото fishki.net

Хитрий спосіб, що істотно полегшує життя

Друшляк — один з тих обов’язкових речей, без яких неможливо обійтися при приготуванні улюблених макаронів. Однак у більшості випадків кухарі просто виливають на цей кухонний предмет відварені макарони та чекають, доки стіче вода. Пасту після цієї процедури вони повертають назад у каструлю.

Ukr.Media зазначає, що це неправильний спосіб використання друшляка. Злити воду з макаронів можна без особливих проблем і не перекладати макарони з однієї місткості в іншу. Розкажемо про такий метод докладніше.

Як правильно користуватися друшляком при промиванні макаронів

Вся фішка в тому, що макарони після варіння не обов’язково відправляти в друшляк, щоб стекла вода. Просто поставте цей предмет на каструлю як кришку, а потім переверніть місткість. Зайва вода втече, а макарони залишаться у каструлі. Вам не доведеться повторно перекладати відварений продукт у каструлю.

До того ж завдяки цьому лайфхаку кулінару не доведеться тримати в руках одразу два предмети. У такому трюку є ще один плюс – рідина з-під макаронів не розбризкуватимуть на всі боки, і кухня залишиться чистою.

Але цей трюк можна використовувати тільки в тому випадку, якщо діаметр каструлі та друшляка однаковий або діаметр останнього трохи ширший. Якщо друшляк менший за діаметр каструлі, макарони впадуть у раковину.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому не варто одягати друшляк на голову. Використовуйте цей предмет правильно!