Стара шафа буде мати ідеальний запах: що для цього зробити

Читать на русском
Автор
1188
Речі накопичують запах
Речі накопичують запах. Фото Freepik

Позбутися запаху можна досить легко

Багато людей стикаються з проблемою неприємних запахів у старих шафах. Часто це відбувається тому, що давно не проводилося генеральне прибирання у приміщенні. Або шафи тривалий час залишалися без уваги.

Неприємний запах може бути викликаний різними факторами, такими як старі речі, пліснява або просто нестача повітря. Але не впадайте у відчай, позбутися їх можна порівняно легко. У цій статті ми розглянемо кілька кроків, які допоможуть вам повернути вашій старій шафі свіжість і приємний аромат, зробивши її ідеальним місцем для зберігання ваших речей.

Як позбутися неприємного запаху в старій шафі — покроково

Ось кілька кроків, які допоможуть усунути запах:

  • Почніть з того, що вийміть усі речі з шафи. Це дозволить вам легше провітрити та почистити шафу.
  • Забезпечте провітрювання. Відкрийте двері та вікна, щоб створити хорошу циркуляцію повітря. Нехай шафа просто провітрюється кілька годин.
  • Видаліть джерело запаху, визначивши його. Це можуть бути старі речі, пліснява, пил або інші забруднення. Переконайтеся, що всі речі в шафі чисті та сухі. Позбавтеся всього, що більше не використовується.

Далі протріть внутрішню поверхню шафи вологою ганчіркою, змоченою у засобі для чищення. Зверніть увагу на кути та полиці. Якщо в шафі є пил, приберіть його. Якщо є пліснява, ретельно очистіть ці місця та обробіть поверхню антисептиком.

Усередині шафи можна помістити натуральні абсорбенти запаху, такі як сода, активоване вугілля або кавові зерна. Вони можуть допомогти увібрати неприємні запахи.

А щоб додати приємний запах у шафу, використовуйте ароматизатори, такі як саше з лавандою, мішечки із сушеними травами або інші натуральні ароматичні засоби. Щоб уникнути неприємного запаху, регулярно провітрюйте і прибирайте шафу, а також стежте за станом речей усередині — вони повинні бути чистими.

Раніше "Телеграф" розповідав, як довго зберегти пристойний вигляд білих речей. Читайте у наступній статті, які підручні засоби працюють як відбілювач та як прибрати плями поту на білому.