На Прикарпатті спалахнула турбіна Бурштинської ТЕС (фото і відео)

Читать на русском
Автор
На Прикарпатті вогонь охопив Бурштинську ТЕС
На Прикарпатті вогонь охопив Бурштинську ТЕС. Фото https://if.dsns.gov.ua/ua

До ліквідації вогню залучили майже два десятки одиниць пожежної техніки

У Івано-Франківській області спалахнула масштабна пожежа на Бурштинській ТЕС. Відомо, що там загорівся котлобітумний цех.

Про це ввечері у середу, 18 серпня, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

За інформацією рятувальників, пожежа на Бурштинській ТЕС розпочалася о 16:51. По прибуттю на місце з’ясувалося, що вогонь виник у маслобаку котлотурбінного цеху. 

Судячи з кадрів очевидців у соцмережах, пожежа була масштабною — над ТЕС навис величезний стовп чорного диму, який було помітно далеко за межами міста.

Пожежа на Бурштинській ТЕС

До ліквідації вогню залучили 17 одиниць техніки та 57 пожежників. Пожежу вдалося приборкати близько 18:15 години, а вже о 19:23 рятувальники повідомили про повну її ліквідацію. На щастя, внаслідок пожежі на Бурштинській ТЕС ніхто не постраждав.

Пожежа на Бурштинській ТЕС
Пожежа на Бурштинській ТЕС
Пожежа на Бурштинській ТЕС
Пожежа на Бурштинській ТЕС

З’ясовувати усі обставини виникнення вогню будуть правоохоронці. Як повідомили на сторінці обласної поліції у Facebook, на місце відправили правоохоронців з Галича, Рогатина та Головного управління Нацполіції Івано-Франківської області.

Раніше "Телеграф" писав, що під Одесою пожежа охопила триповерховий склад у селі Дачне. Вогонь розповсюдився на 10 тис. кв. метрів. Як зʼясувалося, горіли склади відомого українського супермаркету.