У поїзді намагалися зґвалтувати дизайнерку Надію Кушнір: подробиці

Читать на русском
Автор
1480
За безпеку пасажирів відповідає начальник поїзда. Новина оновлена 29 вересня 2021, 11:42
За безпеку пасажирів відповідає начальник поїзда.. Фото kfund-media.com

В українських потягах продовжують нападати на жінок.

Через рік після того, як на початку серпня 2020 у поїзді "Маріуполь-Київ" напали та намагалися зґвалтувати журналістку Анастасію Лугову, постраждала від дій молодика дизайнерка, автор інтренет-коміксу "Гусь" і ілюстратор дитячих книг зі Львова Надія Кушнір.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

НП сталася у потязі зі Львова до Києва у сьомому вагоні 28 вересня. Чоловік спочатку розповідав їй про сім’ю, а потім спробував її рукою довести відсутність у себе пупка. На відповідь "ні", продовжив розповідати про те, що у дівчини "них*ра в житті не вийде".

Коли Надія вирішила лягти відпочивати, закрив двері і стягнув з неї ковдру. Намагався розставити ноги і цілувати дівчину. Вона закричала і схопивши особисті речі втекла з купе до провідниці.

Дівчину переселили в купе до іншого чоловіка, який розповідав їй про те, що "п’яним чоловікам потрібен інтим".

Відзначимо, що за словами Кушнір начальник поїзда також прибув на місце НП і її перший сусід по купе сказав, що вона пішла тому що він хропів.

Дівчина розповідає, що вона досі в стресі після пережитого і поки не готова писати заяву в поліцію.

"Я не хочу заяву, я хочу крізь землю провалитися", — написала вона у відповідь на один з коментарів.

Вона зазначила, що була одягнена в широкі штани і худі, а сусіди по вагону чули її крик, але не втручалися, а тільки скаржилися на шум. На момент написання матеріалу від імені "Укрзалізниці" на пост Кушнір прореагував голова комунікаційного відділу Олександр Шевченко, який проінформував, що провідник в разі скарги на домагання має викликати поліцію на найближчу станцію. Він пообіцяв пришвидшити обладнання відеоспостереженням та появу можливості бачити гендер сусіда при купівлі квитка онлайн.

Відзначимо, перший пост Надія видалила через те, що він привернув увагу медіа, які втрутилися в особистий простір.

Раніше "Телеграф" писав, що після нападу у 2020 році на журналістку Анастасію Лугову обвинувачений у цій справі помер раніше, аніж було проголошено остаточний вирок. Також через ряд порушень звільнили працівників "Укрзалізниці" причетних до подій, серед них провідник та начальник потягу.

Публічне звинувачення в зґвалтуванні отримав і відомий актор з фільму "В бой идут одни старики" Володимир Талашко. Його також звинуватили в сексуальному харрасменті кілька акторок і журналісток.