Пішов по мінному полю, щоб врятуватися від "товаришів по службі": на Донбасі в полон ЗСУ здався бойовик "ЛНР"

Читать на русском
Автор
1675
Військовослужбовець "ЛНР" добровільно здався ЗСУ.
Військовослужбовець "ЛНР" добровільно здався ЗСУ.. Фото Facebook.com

Молодий сержант на Донбасі вперше спробував наркотики і став від них залежним.

На окупованому Росією Донбасі 23-річний бойовик так званої "ЛНР" здався у полон українським військовим через постійні приниження з боку товаришів по службі.

Про це в середу, 29 вересня, повідомляє Операція обʼєднаних сил на сторінці у Facebook.

Зазначається, що військовослужбовець був молодшим сержантом та обіймав посаду механіка-водія. Він проходив службу у 6 окремому мотострілецькому полку, що базується у тимчасово окупованій Кадіївці.

Варто відзначити, що хлопець приєднався до російських бойовиків ще у віці 18 років у 2016 р. Тоді у ряди військових його помістив рідний батько, котрий служив у сусідньому підрозділі.

Бойовик ЛНР перйшов на бік України
Хлопець не витримав принижень інших бойовиків і здався ЗСУ

За словами хлопця, там йому пообіцяли високу зарплату і видали зброю. Молодий сержант на Донбасі вперше спробував наркотики і став від них залежним. Російський бойовик розповів, що серед окупантів наркотики і алкоголь — справа звична. Про дисципліну годі й говорити.

Хлопець не витримав знущань з боку своїх кураторів та інших військовослужбовців і вирішив перейти на бік ЗСУ. Він не злякався ні бойових мін, розміщених перед позиціями російських окупантів, ні того, що вони можуть його розстріляти за зраду.

Бойовик ЛНР здався ЗСУ
Бойовик служив на боці окупантів з 2016 року

В ООС заявляють, що згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України, держава може звільнити бойовика від відповідальності, якщо він не скоював тяжких злочинів проти людей.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Підмосковʼї російський найманець із так званої "ЛНР" викрав синів своєї співмешканки та протягнув на капоті їх батька, ледь не вбивши його.