Сім'я з шести осіб потрапила в лікарню через газову колонку в Сумах

Читать на русском
Автор
Члени родини відчули слабкість після користування газовим водонагрівачем
Члени родини відчули слабкість після користування газовим водонагрівачем. Фото dyvys.info

Лише один із постраждалих після отримання допомоги зміг повернутися додому, всіх інших госпіталізували.

У Сумах в суботу, 2 жовтня, шестеро людей отруїлися чадним газом, троє з них неповнолітні.

Про те в неділю, 3 жовтня, повідомляє Національна поліція Сумської області.

За словами постраждалих, вони ввечері користувалися газовим проточним водонагрівачем, а повітряна витяжка у квартирі працювала погано. В результаті люди почали відчували слабкість і звернулися до медиків. Ті підтвердили у всіх шести членів родини отруєння чадним газом. Чоловік віком 39-років після отримання допомоги повернувся додому, а от його 38 річній дружині і трьом дітям віком 3, 7 та 11 років довелося залишитися у лікарні. Госпіталізували також 65-річного чоловіка. 

Нині правоохоронці перевіряють причину отруєння шести членів родини і радять іншим громадянам бути дуже обережними під час користування газовими приладами. Вони рекомендують в таких випадках не зачиняти кватирку чи вікно. Газовими приладами можна користуватися у тому випадку, якщо добре працює вентиляція чи хороша тяга у димоході. Не рекомендується також використовувати електровитяжку, якщо працює димохідний газовий прилад, адже тоді газ буде накопичуватися у кімнаті. Працівники поліції радять не використовувати газові прилади під час сильного вітру, адже тоді утворюється зворотна тяга.

Також прилад обовʼязково має бути повністю справним і використовуватися лише за призначенням. Необхідно перевіряти стан димових та вентиляційних каналів, аби вони були чистими. 

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 17 червня в одному із гуртожитків Івано-Франківська студенти отруїлися невідомою речовиною, їх довелося евакуювати із будівлі.