Поставили на коліна і били ногами: у Волинській області група ромів напала на ветерана АТО (відео)

Читать на русском
Автор
761
Конфлікт почався через те, що військовослужбовець попросив компанію напідпитку поводитися спокійніше Новина оновлена 05 жовтня 2021, 15:27
Конфлікт почався через те, що військовослужбовець попросив компанію напідпитку поводитися спокійніше. Фото фото з відкритих джерел

Учасників бійки вже змусили публічно вибачитися за скоєне

У неділю, 3 жовтня, в Торчині Волинської області група осіб ромської національності вчинила груповий напад на військовослужбовця, який є ветераном АТО.

Відео та подробиці інциденту опублікували в Telegram-каналі "Україна в шоці".

Конкретна причина бійки не повідомляється. Відомо лише, що роми, які напали на АТО-вця перебували напідпитку. Після спроби з ним заговорити військовослужбовець у спокійній формі попросив хлопців відійти убік.

Очевидці стверджують, що ромам це не сподобалося, і вони затіяли бійку. На ролику чітко видно, як чоловік з усіх сил намагається відбитися, але виходить лише захищатися. Незважаючи на те, що військовий впав на коліна, нападники продовжили його бити, в тому числі ногами.

Місцева влада Торчина оперативно відреагували на побиття ветерана АТО

Спочатку була інформація, що правоохоронні органи жодним чином не реагують на те, що трапилося. Однак уже в понеділок, 4 жовтня, в мережі з’явилася відеопублікація голови селищної ради Торчина Юрія Кревського. Чиновник запевнив всіх стурбованих, що, крім поліції, місцева влада звернулася ще й в СБУ, союз ветеранів АТО, а також до "Правого сектора".

Через кілька годин в інтернеті вже поділилися відеороликом, на якому зняли публічне вибачення ромів, які затіяли бійку. Крім самих забіяк, прощення просили і їхні рідні.

"Вибачте, будь ласка, більше цього ніколи не повториться", — заявив один із порушників, ставши на коліна.

Прощення просили не тільки учасники бійки

Під час своєї промови роми відзначили, що просять вибачення не тільки у потерпілого, а й у всіх українських військових, а також тих місцевих жителів, яким заподіяли дискомфорт своєю поведінкою.

Втім, судячи з активності місцевої влади, лише публічним вибаченням роми не відбудуться. До того ж, згідно з неперевіреною інформацією, під час бійки ветерану АТО зламали ніс. Це веде до того, що без втручання поліцейських не обійдеться.

Бійка в якості реакції на зауваження відбувається нерідко. Як уже повідомляв "Телеграф", подібний інцидент стався нещодавно в Одесі, де на чоловіка напав натовп розлючених підлітків.