У Алчевськ за ціною Парижа: як доїхати на територію ОРДЛО та чим небезпечною може бути подорож

Читать на русском
Автор
Дістатися до окупованого Алчевська не так просто
Дістатися до окупованого Алчевська не так просто. Фото avtobus.org.ua

Планувати таку поїздку треба завчасно і дуже ретельно

Дорога з Одеси до тимчасово окупованого Алчевська (Луганська область) і тиждень життя там обійдеться по вартості як три дні перебування у Парижі (Франції) і ще один день кави у Відні (Австрія) разом з дорогою. Однак навіть при цьому перетин лінії розмежування без пригод не обійдеться.

Про це у Twitter повідомила користувач під ніком Zima.

За її словами, планувати поїздку у тимчасово окуповані українські міста варто завчасно і обовʼязково звертати увагу на перевізників. У окупованих районах часто можна натрапити на таких, що "розводять" українців на гроші.

"Якщо порахувати кошти, які вам потрібно бути віддати за поїздку, то для порівняння моя поїздка на тиждень з дорогою обішлася десь в три дні перебування в Парижі, на решту могла б заїхати у Відень кави попити, але… кожен з нас їде туди зі своїх особистих причин", — написала дівчина.

Що стосується часу, за який можна доїхати до Луганської області, то з Одеси до Словʼянська дорога займає 16,5 годин, а далі ще близько 7 годин піде на те, щоб дістатися до Алчевська.

І якщо всі українські блокпости наші громадяни проходять без жодних труднощів, то на стороні окупантів очікує купа проблем.

Як розповідає дівчина, її зупинили одразу з вимогою показати паспорт і прописку, вказати ціль візиту, після чого наказали показати валізу. Окупанти забрали з нього майже всі продукти і навіть не посоромилися оглядати спідню білизну. Це пояснили тим, що товари з України заборонено ввозити на окуповану територію.

На будь-які запитання, навіщо це все, дівчині погрожували "посадити в комендатуру, щоб вона подумала над поведінкою".

Після того, як КПП окупантів таки вдасться пройти, то з дорогою до Алчевська всеодно можуть виникнути проблеми, адже адекватного сполучення між окупованими містами можна сказати, що немає.

До слова, дорога від Миколаївського розвозу до Алчевська обійдеться у 1800 рублів (668 гривень).

Як повідомляв "Телеграф" раніше, у ОРДЛО заявили про створення "єдиної митної території" — що це означає та чим погано для України.