Ситуація загострюється: окупанти на Донбасі провокують ЗСУ ударними дронами

Читать на русском
Автор
528
Атаки на українські позиції продовжуються вже дві доби
Атаки на українські позиції продовжуються вже дві доби. Фото Відкриті джерела

Ворог використовує безпілотники для скидання гранат

На вихідних, 6 та 7 листопада, біля лінії розмежування на Донбасі знову активізувалися російські окупанти.

Згідно із заявою української делегації у ТКГ, противник почав використовувати заборонені безпілотники для атаки українських позицій.

У суботу, 6 листопада, представникам ЗСУ вдалося успішно збити один із безпілотників неподалік села Болотене, що у Станично-Луганському районі на Луганщині.

Ймовірно, намагаючись помститися, бойовики продовжили використовувати БПЛА і в неділю, 7 листопада. Цього разу їхня увага переключилася на Донеччину.

Повідомляється, що цього разу окупаційні війська використовували відразу два "дрони". Один із них працював у напрямку населених пунктів Саханка та Водяне (Новоазовський та Маріупольський райони), другий — поряд з Пікузами та Гнутовим (Волноваський та Маріупольський райони відповідно).

Відомо, що у неділю бойовикам навіть вдалося здійснити атаку на українські позиції. Для цього використовувалися боєприпаси ВОГ-17 — це уламкові гранати з детонатором миттєвої дії (по дві з кожного безпілотника).

Ситуация на Донбассе 7.11.2021
Так виглядають гранати ВОГ-17. Фото ілюстративне

Про постраждалих українська делегація у ТКГ не повідомляє. Проте дипломати наголошують, що використання іноземних БПЛА заборонено Мінськими домовленостями. До того ж такий напад на позиції української армії вкотре підтверджує небажання бойовиків припиняти війну і дотримуватися режиму тиші.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що окупанти нещодавно здійснили обстріл Щастя за допомогою безпілотників — постраждала українська військова техніка.