Майстерня — зі статуями та трупом: на Рівненщині відомого скульптора визнали винним у вбивстві

Читать на русском
Автор
1571
Знайомі характеризують Архипова як тиху та порядну людину, але слідство довело його провину
Знайомі характеризують Архипова як тиху та порядну людину, але слідство довело його провину. Фото ostroh.info

Архіпов накинувся на друга з сокирою і заколов жінку, яка вважалася зниклою безвісти

На Рівненщині на лаві підсудних опинився відомий скульптор — 54-річний Віктор Архіпов. Чоловік є автором багатьох робіт, у тому числі пам’ятників воїнам-афганцям та першому студенту, з якими асоціюється Острозька академія. Втім, служителі Феміди визнали, що у вільний від творчості час Архіпов нападав на людей із холодною зброєю.

За інформацією облуправління поліції, 23 лютого 2020 року скульптор випивав із приятелем у своїй майстерні, яка перебувала в одному із навчальних закладів Острога. Між чоловіками виник конфлікт, у ході якого Архипов кілька разів ударив приятеля сокирою по голові. Однак тому вдалося врятуватися: перехожі виявили людину в крові біля під’їзду та викликали швидку.

Того ж дня копи затримали скульптора, а наступного, під час огляду його майстерні, знайшли заховане під попелом у шахті, що не функціонує, тіло жінки. Нею виявилася 49-річна жителька Острога, яка зникла безвісти місяцем раніше. Слідство встановило, що вона загинула внаслідок ножового поранення грудної клітки.

І хоч Віктор Архіпов своєї провини так і не визнав, 25 листопада, через півтора роки після вбивства та замаху на вбивство, його визнали винним та засудили до 15 років в’язниці.

Нагадаємо, під час ДТП, що сталася на трасі неподалік Пітера, з багажника однієї з машин випав труп чоловіка: у нього було перерізано горло та безліч інших поранень.