На Крим обрушився потужний ураган: наслідки буйства стихії жахають (відео)

Читать на русском
Автор
8268
Крим накрило ураганом
Крим накрило ураганом. Фото ua.news

Від негоди постраждали близько десятка людей

Потужний ураган із Туреччини, який валив будівлі та зривав дахи будинків, дістався і Криму. Наслідки буйства стихії на півострові також дуже сумні — вітер повалив дерева, залишив тисячі людей без електрики і затопив навіть судно.

Негода накрила Крим днем раніше, 29 листопада, повідомляє "Телеграф" із посиланням на відео очевидців у соцмережах та місцеві ЗМІ.

Як пишуть місцеві жителі, ураган масово валив дерева по Криму, внаслідок чого вони падали на дроти та позбавляли людей світла. Відсутність електроенергії, зокрема, зафіксували у Сімферополі. А місцеві комунальні служби підтвердили, що без світла залишилося близько 37 тисяч громадян.

Крим накрив потужний ураган

Істотно від сильних поривів вітру постраждала й Ялта. Зокрема, у вантажному порту через ураган затонуло моторне судно під назвою "Славія". Також було зірвано 4 якорі. А по місту вітер валив новорічні конструкції та обривав дроти.

Не обійшлося буйство стихії без постраждалих. За інформацією окупаційної влади, травми в Ялті отримали чотири особи, з яких підліток 16-ти років та 67-річний чоловік та жінка — люди травмувалися від падіння дерев. Їх госпіталізували з травмами та переломами. Ще один чоловік 33 років постраждав від падіння антени, яку зірвало вітром.

Також у Telegram-каналах писали, що є постраждалі від негоди і в інших містах – двоє у Сімферополі та його районі, один – в Алушті.

Ураган із Туреччини дістався Криму

Через негоду у Керченській протоці утворилися величезні скупчення суден. Проходу через неї очікують приблизно 200 кораблів з обох боків. Це підтверджує сайт Marine Traffic.

Керченська протока заблокована через ураган
Дані сайту marinetraffic.com

Раніше "Телеграф" повідомляв, що тижнем раніше бурелом в українських містах також наробив чимало лиха. У Києві, Херсоні, Сумах та Тернополі стволи пошкодили дроти або порушили рух транспорту. Не обійшлось без постраждалих.