На Тузловських лиманах зацвіла незвична "біла бавовна" (фото)

Читати російською
Автор

Астра солончакова розташувалася у вигляді "бавовняних плантацій" і створює прекрасний вид узбережжя

На березі солоного Тузлівського лиману, що у приморській частині Бессарабії, напередодні зими розквітли унікальні квіти Астри солончякової.

Зараз береги лиманів, які включені до списку Національних природних парків України, нагадують цілі плантації бавовни. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив еколог Іван Русєв. Чоловік також опублікував кілька фотографій дивовижної рослини.

Як цвіте Астра солончякова /Facebook

За його словами, унікальне цвітіння Астри солончякової, яку через незвичний вигляд в народі прозвали "білою бавовною", створюють незабутній вид узбережжя лиманних ландшафтів.

Казковий вигляд Тузлівського лиману /Facebook

Відзначимо, що вказана рослина, яку бджолярі вважають прекрасним осіннім медоносом, росте на солоних територіях та мілководдях. Зазвичай цвіте вона в перші місяці літа, а ось ніжні білі бавовняні бутони, які надають узбережжям казковий вигляд, розпускає вже наприкінці осені — в листопаді.

"Біла бавовна" на березі Тузлівського лиману /Facebook

Нагадаємо, як посеред Тарутинського степу на Одещині виявили відкісних мишей та унікальних найменших у Європі кажанів, які можуть поміститися в сірникову коробку.