Тіло зниклого водія Bla-bla-car знайшли через п’ять років: подробиці та фото

Читать на русском
Автор
6343
У СБУ зазначають, що пошуки ускладнилися через зміну рельєфу Новина оновлена 09 грудня 2021, 12:52
У СБУ зазначають, що пошуки ускладнилися через зміну рельєфу. Фото СБУ

На початку грудня завершилася експертиза щодо знайденого трупа та підтвердила особу.

Співробітники СБУ знайшли рештки зниклого у 2016 році водія Bla-bla-car Тараса Познякова. Місце виявлення тіла не повідомляють, але зазначають, що труп знайдено ще в теплу пору року. До пошуків залучили техніку Міноборони. Рештки знайшли біля траси "Житомир-Київ". У СБУ розглядають можливість замовного вбивства.

Тіло Тараса Познякова знайдене
Пошуки охопили територію вздовж траси

Як повідомили "Телеграфу" у відомстві, пошукові роботи велися з використанням спецобладнання – георадару ЗСУ. За п’ять років змінився ландшафт – велися будівельні роботи, утворилися звалища.

Тіло Тараса Познякова знайшли біля трасси
Місце поховання встановили внаслідок слідства
Тіло Тараса Познякова знайшли
Тіло Тараса Познякова

Позняков зник на початку квітня 2016 року, коли віз пасажирів зі Львова до Києва. Його автомобіль виявили на Київщині через тиждень. У вбивстві запідозрили двох учасників "Правого сектору" росіянина Луана Кінгісеппа та українця Дмитра Голуба. Перший загинув у березні 2019 року підірвавшись у своїй квартирі. Того ж року Голуб був засуджений довічно.

Знайшли тіло Тараса Познякова
Убитий Тарас Позняков

Слідство довело, що вбивство було заздалегідь сплановане — чоловіки приїхали до Львова і зареєструвалися саме на поїздку з Тарасом. Хлопця вбили в день від’їзду на тій же трасі, де на п’ять років пізніше знайдуть його тіло. Між селищами Бузова та Гуровщина його життя обірвали постріли з пістолета "ТТ". Їх, за даними СБУ, зробив Кінгісепп. Як повідомили у пресслужбі відомства, тіло закопали, а машину відігнали в гараж до знайомого.

Раніше "Телеграф" писав про розкрите вбивство та суд на Луганщині. Сім’я катувала і вбила чоловіка, у знущаннях брав участь син підліткового віку.