На гірськолижному курорті у Карпатах масово отруїлися туристи: подробиці

Читать на русском
Автор
Туристи поскаржилися на отруєння після відвідування місцевого ресторану "Гетьман"
Туристи поскаржилися на отруєння після відвідування місцевого ресторану "Гетьман". Фото Колаж "Телеграфу"

У деяких хворих медики діагностували гастроентероколіт.

У Карпатах на одному з гірськолижних курортів під назвою "Мигово", що у Чернівецькій області, зафіксували масове отруєння людей. На погане самопочуття та блювоту поскаржилися 16 громадян — усі вони були відвідувачами ресторану у селі Мигове.

Як повідомляє Держпродспоживслужба, сигнал про масове отруєння надійшов в обласний центр контролю профілактики хвороб при МОЗ у неділю, 16 січня.

Про ознаки отруєння повідомили двоє осіб, яких довелося екстрено госпіталізувати. Лікарі поставили діагноз "гастроентероколіт".

Протягом доби зі скаргами на погане самопочуття та блювоту до медзакладів у селі Мигове звернулися ще 14 осіб. Як з’ясувалося, всі отруєні харчувалися у ресторані "Гетьман", який знаходиться у Вижницькому районі Чернівецької області.

На місце події відразу виїхали фахівці, щоб провести епідрозслідування. Зараз вони з'ясовують фактори передачі, обставини та джерела збудника захворювання.

Додамо, що ресторан "Гетьман" у селищі Мигове знаходиться за адресою пров. Гірськолижний, 1. Заклад громадського харчування розташований за кілька кілометрів від гірськолижного туристичного комплексу "Мигово".

На курорті Мигово потруїлися відвідувачі ресторану Гетьман - фото та карта
Заклад знаходиться неподалік гірськолижного курорту "Мигово"

За даними сайту Tripsdvisor, заклад громадського харчування має рейтинг 4,5 бали та кілька схвальних відгуків від відвідувачів. До слова, більшість з них були задоволені рівнем обслуговування та смаком страв у ресторані.

На курорті Мигово потруїлися відвідувачі ресторану Гетьман - фото та карта
Відгуки відвідувачів про ресторан "Гетьман" досить позитивні

Раніше "Телеграф" повідомляв, що відомий український журналіст Майкл Щур розкритикував гірськолижний курорт "Славське", що у Львівській області, назвавши його "пам’ятником жлобству та доїнню туристів". Мер Славського намагався виправдатися за такий стан речей на популярному курорті, однак йому ще більше дісталося.