Погані новини для туристів: у Карпатах різко погіршиться погода (карта)

Читать на русском
Автор
Засніжені Карпати зачаровують своєю красою
Засніжені Карпати зачаровують своєю красою. Фото https://www.instagram.com/

Туристів закликають утриматися від походів у гори

Через погіршення погодних умов у Карпатах оголосили штормове попередження.

Як повідомляє паблік "Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах" на своїй сторінці в соцмережі, у четвер, 27 січня, а також у п'ятницю, 28 січня, у карпатських горах офіційно оголошено високий рівень небезпечності через ймовірне сходження лавин.

Згідно з наявними даними, у зв'язку із потужними сніговими опадами та посиленням хуртовин на території карпатських гір очікується 3 рівень сніголавинної небезпеки.

Також зазначається, що суттєве погіршення погодних умов у п'ятницю передбачається на високогір’ях у Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, а також у середньогір’ї на Львівщині.

Рятувальники наполегливо радять утриматися від походів у гори, адже там ймовірні сходження великих лавин.

Карта погодних умов

Варто відзначити, що цими днями погода у карпатських зонах для відпочинку радувала туристів високими білосніжними пагорбами та сонцем. Про що свідчать численні світлини відпочиваючих, якими користувачі мереж діляться, перебуваючи на території гірськолижних курортів.

Фото с соцмереж
Фотографії користувачів мережіз відпочинку у горах

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у Карпатах снігова лавина поховала під собою групу туристів, які попри застереження рятувальників та попередження про погіршення погодних умов, все ж вирішили піти в гори.