В Україні різко потеплішає, але лише на день: кому пощастить

Читать на русском
Автор
Синоптики знову повідомляють про зміну погоди
Синоптики знову повідомляють про зміну погоди. Фото https://pnktv.news/

Оприлюднено області, де буде тепліше всього в останній день місяця

За прогнозами синоптиків, попри похолодання та посилення вітру, яке ми споглядаємо зараз, в українські регіони знову суне теплий циклон. Проте сильно радіти потеплінню жителям країни не варто, адже протримається воно лише добу.

Згідно з повідомленням українського гідрометцентру, у період з 31 січня по 5 лютого включно атмосферний фронт та циклони, які пануватимуть усіх куточках країни, потягнуть за собою посилення опадів у вигляді снігу, а також тимчасове потепління.

1, 2 та 3 лютого на півдні, у центрі та на території східних областей України ймовірний сніг, який змінюватиметься дощем. Температура повітря у нічні години коливатиметься від 5 до 10 градусів морозу, а вдень стовпчики термометрів утримуватимуться на позначках від 0 до -5 градусів.

На півдні та у центрі країни буде тепліше — від 1 до + градусів тепла.

Так, згідно з наявними даними, в останній день січня, 31 числа, снігові опади передбачаються в усіх регіонах країни, окрім півдня та південного сходу очікуються опади у вигляді снігу та мокрого снігу.

Температура повітря на півночі як у нічні години, так і вдень утримуватиметься на позначці -1 градус. На сході передбачається до 2 тепла вдень і до -1 градусу уночі. У західних областях температурні стовпчики показуватимуть -1 градус упродовж всієї доби. А от на півдні синоптики обіцяють значно теплішу погоду, там температура повітря вдень підніметься до +4 градусів, а вночі не опускатиметься нижче нуля.

Прогноз погоди на 31 січня

Вже у перший день лютого погода різко зміниться — прийде похолодання, проте опадів не передбачається.

На півночі вночі варто очікувати посилення морозу до 6 градусів, вдень також холодно — до -3.

На сході у світлу пору доби температура коливатиметься від -1 до -3 градусів, уночі падатиме до 4 градусів морозу.

Жителям західних регіонів синоптики обіцяють до 6 морозу вночі і до -1…-3 градусів удень.

А у південних областях температура коливатиметься від -1 до -4 в нічні години і від -1 до 4 тепла вдень.

Прогноз погоди на 1 лютого

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в кількох українських регіонах у п'ятницю, 28 січня, офіційно оголосили штормове попередження через погіршення погоди та назвав області, де в цей день ймовірне суттєве посилення вітру та хуртовини.